Apuntador@s, un any de vivències escèniques

Un grup d'amants de les Arts en Viu gaudeix d'un projecte de la Palmira i el Teatre L'Artesà

Una conferència performativa amb Los Torreznos, un vermut amb Alberto San Juan, pujar a l'escenari per formar part d'un espectacle, una trobada amb Lola Herrera... les Apuntador@s van gaudir d'una temporada molt emocionant i plena de noves experiències.

Qui són les Apuntador@s?

Apuntador@s és un grup de gent gran que comparteix l'interès i la inquietud pel món de les arts escèniques. En aliança amb la Palmira i el Teatre L'Artesà, el grup d'Apuntador@s viu un itinerari que passa per diferents experiències durant tota la temporada d'Arts en Viu del Prat.

El grup d'Apuntador@s és molt més que anar al teatre a veure un espectacle, és un conjunt de pràctiques i experiències per connectar amb el món escènic d'una manera diferent. "Ha sido una experiencia maravillosa. Nunca había tenido contacto con el teatro y me lo he pasado en grande", ens explicava la Carme, una de les participants en la primera temporada d'Apuntador@s.

Xerrades, vermuts i noves experiències

Durant la temporada passada, l’itinerari de les Apuntador@s ha transitat per veure, reflexionar, experimentar i fer a partir de les obres programades a L’Artesà. Com a primera etapa, van gaudir d’una excursió cap al segle XIX i la creació del moviment obrer amb l’obra Mundo obrero, participant en la Xerrada amb vermut: Què significa la lluita obrera avui? dins la ‘Quinzena de la Obrera’ organitzada per La Obrera Barri Cooperatiu, on van poder conèixer a Alberto San Juan, un dels actors de l’obra.

A la Pràctica Escènica amb Los Torreznos les Apuntador@s van sortir encantades: un exercici de memòria per recordar situacions, escenaris i olors de la seva infància els va fer descobrir l’univers creatiu d’aquesta companyia. I en la xerrada que va tenir lloc abans de l’obra Cinco horas con Mario, van rebre una sorpresa molt bonica: conèixer a la Lola Herrera i que ella mateixa les pugues situar en l’obra, així com reflexionar juntament amb Jaime Conde-Salazar sobre la figura de Miguel Delibes.

Al febrer va començar el nou itinerari amb una reflexió sobre la salut mental i el cos amb Mi Padre no era un famoso escritor ruso de Bárbara Bañuelos i va seguir amb un dels moments més emocionants pel grup Apuntador@s: formar part de l’espectacle Un dia qualsevol i estar damunt de l’escenari amb els actors i actrius, amb un assaig previ amb la companyia. Com per la resta de membres del grup, per la Toñi va ser una gran experiència: “Me ha parecido alucinante, como una niña con zapatos nuevos. He disfrutado a lo grande de los ensayos”.

Durant el confinament es va haver de redefinir el projecte i es va dinamitzar virtualment. Les Apuntador@s a través d’imatges, vídeos i missatges de veu vam descobrir l’univers artístic d’una de les companyies referents del circ a Catalunya, Escarlata Circus.

I aquesta temporada?

Durant l’última temporada aquest grup amant de les arts escèniques van poder viure dues experiències: descobrir la creació local participant en l’assaig obert de l’espectacle de ràdio teatre La importància de ser Frank i tornar a passejar per la Barcelona dels anys ’70 a ritme de cobla amb Ocaña, reina de las Ramblas.

El projecte Apuntador@s segueix endavant mantenint la voluntat de fer comunitat i gaudir de les Arts en Viu, adaptant-se en la mesura del possible a la situació excepcional que vivim. Informeu-vos de com podeu formar part d'Apuntador@s escrivint-nos a ccpalmiradomenech@elprat.cat o trucant-nos al 93 479 45 35.

Noticies relacionades

L’Ajuntament del Prat abandona X, en defensa del benestar digital i del dret de la ciutadania a rebre una informació veraç

25 març, 14:00h

L’Ajuntament del Prat de Llobregat tanca aquest dimecres tots els seus comptes a la xarxa social X (abans coneguda com a Twitter), fent efectiva una decisió que l’alc...


CASES es consolida a l'Institut Rosa Ribas Parellada dins de Camins Vius

25 març, 09:00h

A què dic casa? A què dic llar? Com m'agradaria que fos la casa on visc? En què s'assembla la meva llar al meu desig? Si l'habitatge és necessari, per què és un negoci i no un dret? Com es vivia la casa en el segle XX? Les case...


Juan Miranda i l’Institut Baldiri Guilera: Com pensa l’adolescència l’amor?

12 març, 09:00h

Un any més, l’artista Juan Miranda ha format part del projecte educatiu Camins Vius del Teatre L’Artesà amb la seva recerca Quan jo dic amor. Després d’un curs anterior amb l’alumnat de l’Institut Baldiri Guilera, aquest c...


Comprar entrades