El Dramatis Club neix amb la voluntat d'obrir la porta a un espai de trobada. Compartir per poder aprofundir en el coneixement de la dramatúrgia i de les arts de l'escena a partir d'algunes qüestions derivades de la programació del Teatre L'Artesà. Dramatis Club està destinat a totes aquelles persones interessades en ampliar els seus coneixements al voltant de la història, el pensament i les possibilitats dins el món de les arts en viu així com les seves interlocucions i punts de contacte entre disciplines. Amb una trobada bimensual, aquest espai està pensat i dinamitzat per Albert Boronat, qui forma part del Teatre Artesà com a dramaturgista, una figura còmplice per aproximar-nos a la creació contemporània.
Així doncs... vols compartir taula?
Albert Boronat és creador escènic, dramaturg i pedagog. Ha estat fundador, dramaturg i co-director de la companyia Projecte NISU (amb la que va produïr diferents espectacles. Així mateix, comparteix processos creatius i dramatúgics amb d’altres creadors i directors com Andrés Lima, Carme Portaceli, la Virgueria. Col·labora també amb diferents centres artístics i propostes mixtes, concretament amb el Teatre L’Artesà ho fa com a dramaturgista. En l’àmbit de la pedagogia imparteix classes sobre diverses matèries teòriques i pràctiques de manera habitual a l’Institut del Teatre de Barcelona, en el que també ha exercit els càrrecs de Cap de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia i Cap del Departament de Teoria i Història del Teatre. També ha col·laborat amb el projecte educatiu del Teatre Nacional de Catalunya i ha impartit tallers de teatre a diferents centres penitenciaris.
Primera sessió: 11 de novembre, de 18:30h a 20:30h
De la realitat a l'escenari
La sessió se centrarà en acostar-nos a diferents exemples i maneres de fer, una tasca absolutament lligada a la nostra tradició teatral: posar en escena aconteixements reals i esdeveniments socio-històrics. Parlarem de com dialoga l'escenari, espai natural de la ficció amb allò real.
Segona sessió: 20 de gener, de 18:30h a 20:30h
Humor i escena
Des dels seus orígens el teatre ha estat vinculat al riure alhora que els gèneres tocants a la comèdia i la farsa han estat sovint, al llarg de la història, objecte de censura i persecució. Farem un apropament al paper de l'humor dins les arts escèniques. El seu paper històric, polític i estètic. Perquè pot ser que un teatre sigui el lloc on cal que el riure es prengui més seriosament.
Properes sessions: 10 de març (Escena, imatge i silenci) i 12 de maig