Ensenyar a mirar
Viure en l’era de la tecnologia suposa una transformació en la manera d’enfocar i d’entendre les coses, un canvi radical de la percepció de la realitat. Podem aprendre a mirar? Podem ampliar l’horitzó de la nostra mirada? Educar és ensenyar a mirar i cultivar la mirada atenta. Treballar el respecte. Des del Teatre L’Artesà hem construït una nova manera de mirar les arts i no només de mirar, sinó de viure-les. L’aposta és decidida per una vivència activa de les arts.
Les arts vives i l’educació trobem en el cos la seva principal i més important matèria prima. Sense cos no hi ha creació possible, ni tampoc manera d’aprendre i conèixer. Els nostres cossos, siguem més o menys conscients, formen una realitat compartida i aquesta és la que ens dona la possibilitat de trobar-nos, de col·laborar, de desitjar col·lectivament i aprendre entre totes.
Camins Vius ens eleva la mirada. Ens presenta les arts en la seva globalitat per tal d’apropar-nos a allò desconegut i capacitar-nos ens continguts i competències molt heterogènies. Formar per transformar. En ciència sempre és així. En les interfases és on succeeixen els fenòmens més interessants. En l’encreuament entre el fet artístic, la creació i l’educació és on fem despertar aquesta mirada atenta i l’atenció activa, activem l’observació, tan necessària per créixer i construir una millor ciutadania.
Diferents artistes, diferents disciplines. Diferents processos, diferents mirades. La diversitat és la norma en la programació que us presentem per aquest curs. I no ens podem oblidar que el més important és el recorregut, el camí que fem juntes. Com a espectadores o com a protagonistes. Com acompanyants o com a participants.
Les propostes educatives que us presentem volen ser un espai de trobada i col·laboració entre mestres i artistes. Ara el que ens toca és desenvolupar condicions que ens permetin compartir temps i espai i que ens ajudin a fer coses juntes. I per a això els nostres cossos són els aliats perfectes.